Bursa Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı'na (ÇEKVAK) Gemlik ve İstanbul'da iki taşınmazını bağışlayan emekli öğretmen Ümitser Ergen, ÇEK ailesine çifte bayram yaşattı.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Parlak, Gemlik'te tapu işlemlerinin ardında yaptığı açıklamada, Küçükkumla'da 2 bin 435 metrekare zeytinliğini, İstanbul'da bir dairesini ÇEKVAK'a bağışlayan Ümitser Ergen öğretmene teşekkür etti.

"Aklın ve bilimin" rehberliğinde başlatılan yürüyüşün 28. yılını kutlamaya hazırlanan Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin, dayanışmanın, yardımlaşmanın, imece kültürünün en güzel örnekleriyle bugünlerle geldiğine dikkati çeken Prof. Dr. Müfit Parlak, şöyle devam etti:

"Desteklerin kimi büyük, kimi küçük oldu. Kimi binalarımızı inşa ettirdi, kimi de düşüncesi ve bilgisiyle katkıda bulundu, kimileri de dişinden tırnağından arttırdığı ile ÇEK imecemize destek verdi. Yüzlerce, binlerce çocuğumuza kol kanat geren, eğitimin destekçisi ve gönüllüsü olan, ÇEK'in bugünlere gelmesine katkı sunan tüm bağışçılarımıza şükranlarımı sunuyorum."

Prof. Dr. Parlak, yaşamını eğitime, çocuklarımızın geleceğine, ülkemizin çağdaşlaşmasına adayan Ümitser Ergen öğretmenin ulusça çok zorlu günlerden geçerken yaptığı bağışın çok anlamlı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

 "Ümitser öğretmenlerle, gönüllülerimizle birlikte, dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da 'fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller' yetiştirmek amacıyla aydınlığa doğru olan yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdüreceğiz."

20.04.2023

Bağışçımız Olun

Sosyal sorumluluk çabalarımızda sizleri de yanımızda görmek istiyoruz.

Şimdi Bağış Yap!